Obiteljska tradicija od 1933. godine

ZLATARIJE DVORNIK

Individualni radovi

Zlatni prsten s centralnim 0,88 CT bijelim safirom i bočnim dijamantima

Spojiti safir i dijamante nije neuobičajeno, dapače, već je i poželjno, ali bijeli safir i dijamanti su ipak posebni spoj koji je rijetko viđen.

Bijeli safiri su često zapostavljeni od svih fancy boja safira, prednjači plava, prednjači žuta, zelena, ljubičasta i druge boje, ali bijeli safir se jako rijetko nadju u ponudi. Bijeli safir se našao u mnoštvu bezbojnih varijanti cirkona, mojsanita i dijamanta, a u pravilu se ponude izbora odnose na sve navedene osim na njega.

Mušterija nam je došla s molbom da kombiniramo nešto što nikad nismo kombinirali i upitno je da li možemo napraviti traženo, ne izvedbom, nego da nađemo kamen traženih karakteristika, unatoč našim drugim alternativama skoro i molbama u obliku kubi cirkona, mojsanita ili dijamanta, mušterije je ostala pri svojoj želji.

Naša radiona koja u trenutku pisanja ovog teksta ima 70 i koju godinu, nakon duge potrage koja nije stala samo na jednome danu već skoro na tjedan dana prebiranja po bezbojnim varijantama kamenja koja broje skoro i jednaki broj godina kao i radiona, na kraju smo i pronašli safir odličnog reza, okruglog oblika i težine 0,88 CT.

Centralni bijeli safir 0,88 CT s bočnim briljantima 6 x 0,03 CT G/Si1

Konačni rezultat je prekrasan prsten, legiran na 14kt rozom zlatu, u bočnim kanalima se nalaze po 3 x 0,03 CT dijamanti, odličnog reza, boje G i Si1 čistoće.Prsten - 2,00 CT solitaire Moissanite

Prsten - Memory - Fancy safiri

Prsten - 0,33 CT dijamant solitaire EX

Privjesak - 1.00 CT prirodni Peridot

Prsten - 1,20 CT - Tanzanit

Prsten - Double pavé

Princess & Baguette cut

Antique and Tanzanite

Restauracija prstena