Obiteljska tradicija od 1933. godine

ZLATARIJE DVORNIK

Naše usluge


- Popravak nakita

- Izrada zlatnog nakita

- Održavanje zlatnog nakita

   Zlatni nakit je vječan ali i on je podložan periodičnom održavanju radi spriječavanja patine. Održavanje zlatnog nakita je jednostavno, kad se redovito nosi zlatni nakit izložen je uljima, znojenju, prašini, šminki i još mnogo toga. Da biste zadržali sjaj, svoj zlatni nakit možete očistiti kod kuće slijedeći ove vrlo jednostavne korake:

1. Pomiješajte malo deterdženta za posuđe u posudi s toplom, ne kipučom vodom,

2. Pažljivo i sporo četkajte mekom četkicom za zube (soft, ultra soft),

3. Stavite u mlaku vodu da se ispere,

4. Sušite na zraku ili pažljivo osušite papirnatim ručnikom ili običnom mekom krpom od mikrofibre.

   Budite pažljivi tijekom procesa četkanja i sušenja, jer uvijek imajte u vidu da je zlato mekani metal (zlatni nakit ima oznaku MOHS 3,5-4.0), stoga je sporost četkanja i spori pokreti krpom ključ dobrog čišćenja. Zbog svoje mekoće zlatni nakit je osjetljiv na udarce, ogrebotine i udubljenja. Pripazite na svoje zlatne prstenje, satove i narukvice dok ih nosite i uklanjajte ih dok igrate bilo koji visoko-kontaktni sport. Svakako skinite nakit prije nego što uđete u bazen ili toplice, klor je najgori neprijatelj zlata, ponovljenim izlaganjem, klor će oslabiti strukturu vašeg zlatnog nakita i na kraju dovesti do loma.

   Pokrijte ili uklonite vaš zlatni nakit tijekom čišćenja kučanstva, sredstva za čišćenje u domaćinstvu s kiselinama ili abrazivnim sredstvima (Domestos, KH7, ARF..) oštetit će završnu obradu vašeg nakita (pogotovo bijelo zlato, rodij).

   Šminka, parfem, lak za kosu i losioni mogu oštetiti vaše zlato ali i drugi oblik nakita (koralj, perle..). Obavezno stavite navedeno prije stavljanja nakita. Skinite nakit prije kupanja, nošenje nakita dok se kupate može dovesti do nakupina sapuna što će na vašem nakitu stvoriti film. Ukoliko je Vaš zlatni nakit prekriven patinom, jako onečišćen ili Vam se pak ne da raditi sve navedeno, uvijek možete svratiti do naših poslovnica na profesionalno čišćenje!

- Održavanje srebrnog nakita

- Održavanje nakita s pozlatom

- Fasiranje dijamanata

- Graviranje

- Nizanje bisera i koralja

- Otkup zlata

- Pozlačivanje i rodiniranje

- Procjena nakita

- Bušenje uha