Obiteljska tradicija od 1933. godine

ZLATARIJE DVORNIK

Naše usluge


- Popravak nakita

- Izrada zlatnog nakita

- Održavanje zlatnog nakita

- Održavanje srebrnog nakita

- Održavanje nakita s pozlatom

- Fasiranje dijamanata

- Graviranje

- Nizanje bisera i koralja

- Otkup zlata

- Pozlačivanje i rodiniranje

Pozlačivanje

   Pozlata na Vašem nakitu se istrošila i nema više zlatni sjaj kao što je imala na početku?

   Želite li Vašem srebrenome nakitu dati zlatni sjaj?

   Imate predmet koji želite pozlatiti?

   Vršimo usluge pozlačivanja na sve tipove nakita unutar 10 dana. Nakon pozlačivanja možete s periodičnim održavanjem (link) značajno produžiti vijek pozlate da Vaš nakit što duže ima zlatni sjaj. Pozlačivanje se vrši u pravilu s visoko-karatnom pozlatom gdje nanosi budu od 2.0 – 2.5 mikrona.

Rodiniranje

   Primjetili ste da Vaš nakit od bijelog zlata ima blagu pigmentaciju žute boje i da polako godinama gubi svoj sjaj? Bijelo zlato ne postoji u prirodi, nažalost rastom drugih plemenitih metala primarno paladija, 99% nakita od bijelog zlata danas se rodinira, tj na postojeću leguru od žutog zlata nanosi se sloj rodija koji zlatu daje boju koja se popularno naziva bijelim zlatom.

   Nažalost, nanos rodija nije vječan te se postupno korištenjem preparata pretežito kućanskim (link), sloj rodija polako gubi svoj sjaj, gdje naposljetku se stvori žuta pigmentacija koji nakit ne čini lijepim kao na početku.

   Vršimo uslugu ponovnog rodiniranja gdje po simboličkim cijenama nanovo dajemo Vašem nakitu početni sjaj. Ovisno o kompleksnosti nakita u večini slučajeva rodiniranje bude gotovo u roku od 2 dana.

- Procjena nakita

- Bušenje uha